Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Popularna żaba i gwiazda memów - Smutny Pepe oznaczony został jako symbol nienawiści tak jak swastyka i SS

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

comment_h7gvAeKDSaABaif2GiW1Irefgxpbsdtq

Popularne memy z żabą PEPE przejdą do przeszłości? Amerykańska organizacja, która zajmuje się walką z antysemityzmem oznaczyła smutną żabę PEPE jako symbol nienawiści tak jak swastykę i błyskawice SS i trafiła na tak zwaną "czarną listę".

Ta amerykańska organizacja ADL na swojej stronie internetowej wyjaśnia, że PEPE oryginalnie nie kojarzy się rasizmem i antysemityzmem, lecz to Internauci nadają jej przeróżnych znaczeń tym samym upodabniając ją do Adolfa Hitlera oraz członka Ku Klux Klanu.

Jak twierdzi organizacja memy ze smutną żabą Pepe, które są udostępniane w Internecie na portalach społecznościowych i w innych mediach propagują nienawiść, a najbardziej przeciw Żydom.

"Rasiści już po raz kolejny dokonali przekształcenia popularnego internetowego mema oraz zaczęli wykorzystywać to dla własnych celów, m.in szerząc fanatyzm i obrażając użytkowników." - tłumaczy szef ADL - Jonathan A. Według niego antysemici nie mają wstydu z stym co robią i wykorzystują postać z kreskówki, która na samym początku była bardzo sympatyczna.

ADL (założona została w 1913 roku) należy do jednych z najstarszych organizacji żydowskich, które zajmują się walką z antysemityzmem.

Popolarna żabka Pepe pierwszy raz ukazała się w 2005 roku w komiksie pod tytułem "Boy`s Club", a w Internecie swoją popularność zaczęła zdobywać w 2008 roku, a już rok temu Pepe był najbardziej popularnym memem wykorzystywanym w serwisie internetowym jakim jest TUMBLR.

Opublikowano

Japierdole ktoś tu chyba dopiero wszedł do internetu i nie wie co to trolling i typowe śmieszkowanie w internecie

Ciekawe czy Facebook zablokuje tego mema. Zazwyczaj jak coś zakazane to od razu fb to blokuje.

Opublikowano

Bez przesady, niech zajmą się gorszymi rzeczami w internecie, a nie jakimiś śmiesznymi memami, które nikomu nie robią krzywdy... 

Opublikowano

Bez przesady, niech zajmą się gorszymi rzeczami w internecie, a nie jakimiś śmiesznymi memami, które nikomu nie robią krzywdy... 

Jest dużo gorszych rzeczy niż jakieś memy. Czemu nie zajmą się czymś co jest naprawdę propagacją nienawiści?

Opublikowano

Jest dużo gorszych rzeczy niż jakieś memy. Czemu nie zajmą się czymś co jest naprawdę propagacją nienawiści?

Nie mam pojęcia, właśnie o tym napisałem. Ten mem nikomu nie robi krzywdy i nie jest to symbol nienawiści, ale ta Amerykańska Organizacja wie lepiej, of course. :D 

Opublikowano

Kolejne zagrożenie w internecie wyeliminowane! Gdyby nie ta czujna organizacja, nieświadomie szerzylibyśmy nienawiść wobec żydów xD

Żydzi mogą czuć się bezpieczni, bo teraz smutna żaba pepe nie zagraża już ich życiu!

Opublikowano

Już niedługo dowiemy się że to żaba Pepe jest winna zagładzie Żydów. Swoją drogą dobrze, że w końcu coś z nią zrobi...wcześniej czułem się prześladowany w sieci, dostałem depresji oraz zachorowałem na schizofrenie, to wszystko przez Pepe !

Nie no ludziom się w dupie poprzewracało... oni poważnie zajmują się tym zawodowo ?

A gdyby tak zrobić jeden wielki przewrót i przez długi czas np. tworzyć memy z Świętym Mikołajem upodabniając go do Hitlera, członka Ku Klux Klanu itp. to byśmy mieli święta bez Mikołaja ?

Opublikowano

Już niedługo dowiemy się że to żaba Pepe jest winna zagładzie Żydów. Swoją drogą dobrze, że w końcu coś z nią zrobi...wcześniej czułem się prześladowany w sieci, dostałem depresji oraz zachorowałem na schizofrenie, to wszystko przez Pepe !

Nie no ludziom się w dupie poprzewracało... oni poważnie zajmują się tym zawodowo ?

A gdyby tak zrobić jeden wielki przewrót i przez długi czas np. tworzyć memy z Świętym Mikołajem upodabniając go do Hitlera, członka Ku Klux Klanu itp. to byśmy mieli święta bez Mikołaja ?

Wszystko jest możliwe uwierz. W dzisiejszym świecie by mnie to nie zdziwiło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...